Hej och tack för QSO i testen!  

Egentligen hade jag tänkt delta från OH5Z men arbetsresor gjorde den utflykten omöjlig. Alternativ två var att köra från UA5L eller RM5A, stora klubbstationer nära min sommarstuga, men jag tycker bättre om att köra Single Op i den här testen. Dessutom var jag tvungen att använda min egen signal för att inte bli betecknad som inaktiv i FOC, hi

 Kort innan testen tipsade en domarkollega från WRTC 2018, Dennis, K7GK att han skulle köra All Bands Mixed och undrade vilken klass jag tänkte köra. Det avgjorde saken, jag bestämde mig för att göra detsamma. Dennis körde från den holländska stationen PI4COM.  

Testade 15 meter men insåg att solfläckarna inte räckte till för RUN, så jag började på 20 i stället. Därefter den vanliga resan ner i frekvens via 40, 80 och slutligen 160. Trots att jag har en rätt risig antenn på 160 blev det där jag körde flest oblaster - 57 av 86 möjliga. På 20 var det himla svårt att köra närbelägna regioner så jag slutade på 32 oblast där.  

Generellt sett har contesting i Ryssland också en utmaning. Under Sovjet-tiden fanns det telegrafister i snart sett varje bosättning i UA0, 9 och 1, men efter Sovjetunionens fall, stängde man avlägset belägna militärbaser och telegrafisterna flyttade till de större städerna i västra delen av Ryssland. I årets RDXC körde jag endast en handfull olika oblast från UA0. Samma situation upplevde andra, så kanske nästa års tävling kan stimulera till mer aktivitet från Sibirien och ryska Fjärran Östern!

Jag fortsatte jagandet på lågband under natten, men kände mig trött framåt fyrasnåret och kröp i bingen till 0800. Missade då soluppgång och förmodligen ett par hundra QSO och ett antal oblast. 

Totalt blev det närmare 1800 QSO och ganska många SM hamnade i loggen, även om det numera märks att svenska contesters blir färre och färre.  

73 de RM2D (SM6LRR), Mats